Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

finale na wembleyu

Manchester United osvojio FA kup, Ten Hag: Ako me više ne žele, otići ću negdje drugo i osvajati trofeje

ten hag manchester united
FOTO: Screenshot

Pep Guardiola je ostao na 17. trofeja osvojenih na klupi Manchester Cityja

Nogometaši Manchester Uniteda po 13. put u svojoj istoriji osvojili su engleski FA kup svladavši Manchester City sa 2-1 u u subotnjem finalu odigranom pred više od 84.000 gledatelja na londonskom Wembleyju.

Strijelci za Manchester United bili su Argentinac Alejandro Garnacho u 30. minuti i Kobbie Mainoo u 39. minuti. Jedini pogodak za branitelje prošlogodišnjeg naslova bio je Jeremy Doku u 87. minuti.

Ekipa Uniteda pod vodstvom Erika ten Haga ovom je pobjedom uzvratila gradskom rivalu za prošlogodišnji poraz u finalu ovog takmičenja, kad je City s 2-1 svladao United i po sedmi put u istoriji osvojio FA kup. Nizozemskom stručnjaku je ovo drugi trofej otkako je stigao na Old Trafford, a prvi je osvojio prošle godine u Liga kupu. 

“Dva trofeja u dvije sezone i tri finala… nije loše. Ako me više ne žele, otići ću negdje drugdje i osvajati trofeje. To je ono što radim”, poručio je trener Uniteda Erik Ten Hag.

Nizozemac je svjestan da se naveliko priča o tome da će uskoro biti smijenjen kako bi na trenersko mjesto mogao doći neko ko bi imao podršku novog vlasnika Sir Jima Ratcliffea. Dosad su se kao kandidati spominjali Kieran McKenna iz Ipswich Towna, Roberto De Zerbi, koji je nedavno objavio da napušta Brighton, ali i Thomas Tuchel koji je napustio Bayern s krajem sezone.

Pep Guardiola je ostao na 17. trofeja osvojenih na klupi Manchester Cityja: šest naslova prvaka Engleske, dva FA kupa, četiri Liga kupa, dva engleska Superkupa (Community Shield), jednoj Ligi prvaka, jednom UEFA Superkupu i jednom FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu.