premiership

Manchester United srušio Liverpool, Ronaldo navijao s klupe, Salah za istoriju

New Project (26)

Na kraju je u 82. minuti Mohamed Salah nakon gužve pred golom De Gee uspio da glavom pogodi za 2:1 i tako ublaži poraz Liverpoola

Manchester United je večeras u velikom derbiju engleske Premier lige sa 2:1 savladao Liverpool – svog najljućeg rivala.

Tako su Crveni đavoli prekinuli svoju, a produbili krizu Redsa, čija igra zaista djeluje potpuno neprepoznatljivo na startu sezone.

Ekipa Jurgena Kloppa uopće ne liči na onu iz prethodnih sezona, a biće zanimljivo vidjeti kako će njemački stručnjak riješiti probleme s kojima se susreće.

Potpuno je zasluženo United večeras slavio, a za pobjedu su pogađali Jadon Sancho u 16. i Marcus Rashford u 53. minuti. Imao je tim Erika ten Haga još nekoliko dobrih prilika, te je mogao do ubjedljivijeg trijumfa…

Na kraju je u 82. minuti Mohamed Salah nakon gužve pred golom De Gee uspio da glavom pogodi za 2:1 i tako ublaži poraz Liverpoola. To je Salahu bio 120. gol za Liverpool u eri Premiershipa, čime se na vječnoj listi izjednačio na drugom mjestu sa Stevenom Gerrardom. Ispred njih je samo Robbie Fowler sa 128 golova. Salahu je ovo i 10. gol u engleskom superderbiju, čime je postao najefikasniji igrač u istoriji utakmica Liverpoola i Manchester Uniteda.

No, za United je svakako najvažnije da je stigao do prve pobjede sezone i prekinuo veliku krizu, a ne treba ni govoriti koliko će im ova pobjeda donijeti na planu samopouzdanja. Cristiano Ronaldo sjedio je na klupi do 86. minute kada je ušao u igru umjesto strijelca drugog gola Rashford.

Roy Keane legenda United komentirao je nakon meča šta trijumf protiv najvećeg rivala znači za stanje u klubu:

“Ovo je velika pobjeda Erika ten Haga. Potezima prije utakmice, velikim odlukama što se tiče stavljanja zvijezda na klupu, a zatim i sjajnom pobjedom u velikom derbiju, pridobio je igrače, ali podigao atmosferu u cijelom klubu. To će se vidjeti već sutra na treningu. Svi će letjeti, bit će sjajan štimung u kantini. Ova pobjeda donijela je Unitedu već zaboravljenu energiju i Feelgood faktor kojeg toliko dugo nije bilo. Ovo je ogromna pobjeda za United, ali sada se to mora ponoviti za četiri dana protiv Southamptona.”

Bruno Fernandes se u izjavi za Eleven Sports dotakao Ronaldove sudbine, nakon što je upitan da to komentira.

“Budućnost Cristiana Ronalda? Mogu znati jedno ili drugo, ali neću ja biti taj koji će to reći. Za sada je on igrač Uniteda, tih je – hoće li otići ili neće otići, najavio je da će on govoriti o tome.”