Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK

Kantonalna vlada će uoči izbora podijeliti nezaposlenima po 100 KM

novac – marke – Armin Durgut Pixsell
Ilustracija FOTO: Armin Durgut/Pixsell

Vlada se pohvalila i da će odvojiti 650.000,00 KM za nabavu pet novih vozila hitne pomoći za Domove zdravlja u HNK i nabavu jednog polovnog dostavnog vozila

Na sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNK u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu od 2.722.500,00 KM.

Nešto više od mjesec dana uoči održavanja Općih izbora u BiH, Vlada HNK se “sjetila” nezaposlenih i to tko što će im podijeliti po 100 KM. To su pokušai opravdati sljedećim saopćenjem:

“Vlada je razmotrila cjelokupnu situaciju zbivanja u našoj zemlji, te potaknuta globalnom krizom koja nije izostavila ni naše podneblje odlučila je pronaći mogućnost potpore nezaposlenima, odnosno osobama koje su evidentirane u Službi za zapošljavanje HNK. Ovom Odlukom nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje HNK osigurana je jednokratna pomoć –potpora u iznosu od 100 KM po osobi”, stoji u saopćenju Vlade HNK koja se pohvalila i da će odvojiti 650.000,00 KM za nabavu pet novih vozila hitne pomoći za Domove zdravlja u HNK i nabavu jednog polovnog dostavnog vozila.