Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Manchester United u senzacionalnom preokretu izbacio PSG

lukaku – bufon

U prvoj utakmici na Old Traffordu PSG je slavio s 2:0 što znači da je ukupni rezultat nakon 180 minuta 3:3, ali je United taj koji ide dalje, na temelju pravila gola u gostima

Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon što je pretrpio poraz na svom terenu u prvom meču osmine finala od 0:2 Manchester United je večeras u Parizu uspio ostvariti veliku pobjedu nad PSG-om od 3:1, koja mu je donijela prolaz među osam najboljih ekipa Evrope.

Dvostruki strijelac za ekipu koju s klupe vodi Ole Gunnar Solskjaer bio je Romelo Lukaku u 2. i 30. minuti, a treći pogodak postigao je Marcus Rashford u 90. minuti iz penala, dok je pogodak za PSG postigao Juan Bernat u 12. minuti.

Manchester United se u četvrtfinalu pridružio Tottenhamu i Ajaxu koji su u utorak izborili plasman, dok će četvrti četvrtfinalist biti poznat nakon meča između Porta i Rome gdje se igraju produžeci.

Porto nakon 90 minuta ima prednost od 2:1, koliko je završen i prvi meč u Rimu. Porto je poveo u 26. minuti golom Tiquinha, a izjednačio je Daniele De Rossi u 37. iz penala. Moussa Marega u 52. minuti je pogodio za novo vodstvo Porta, a tim rezultatom okončano je 90 minuta igre.