Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Porto nakon produžetaka golom iz penala izbacio Romu

dzeko – roma – porto

U 115. minuti Florenzi je naivno oborio Fernanda, a sudija Cakir nakon pregledavanja snimka dosudio penal za Porto

Nogometaši Porta četvrti su četvrtfinalisti Lige prvaka.

Porto je večeras u uzvratnom susretu osmine finala na svom terenu nakon produžetaka pobijedio Romu s 3:1. U prvom meču Roma je slavila sa 2:1 te je Porto s ukupnih 4:3 izborio plasman među osam najboljih ekipa.

Pogodak koji je Porto odveo u četvrtfinale postigao je Telles u 117. minuti iz penala. Prehodno je turski sudija Cakir dosudio najstrožiju kaznu nakon upotrebe VAR-a, a nakon što je Florenzi u svom šesnaesetrcu faulirao Fernanda.

Porto je poveo u 26. minuti golom Tiquinha, a izjednačio je Daniele De Rossi u 37. iz penala. Moussa Marega u 52. minuti je pogodio za novo vodstvo Porta, a tim rezultatom okončano je 90 minuta igre te su igrani produžeci.

Nekoliko minuta prije trećeg gola Porta Roma je imala priliku da riješi pitanje četvrtfinaliste, ali je Edin Džeko propustio dvije dobre prilike da postigne pogodak.

Plasman u polufinale ranije je osigurao Manchester United, koji je nadoknadio zaostatak od dva gola iz prvog meča s Old Trafforda te večeras u Parizu pobijedio PSG sa 3:1.

Dvostruki strijelac za ekipu koju s klupe vodi Ole Gunnar Solskjaer bio je Romelo Lukaku u 2. i 30. minuti, a treći pogodak postigao je Marcus Rashford u 90. minuti iz penala, dok je pogodak za PSG postigao Juan Bernat u 12. minuti.

U četvrtfinale su se u utorak plasirali Tottenham i Ajax.

Preostali četvrtfinalisti bit će poznati naredne sedmice. U utorak, 12. marta sastaju se Juventus – Atletico Madrid
(prvi meč 0:2) i Manchester City – Schalke (3:2), a dan kasnije Barcelona – Lyon (0:0) i Bayern – Liverpool (0:0).