Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United: Van Gaal nije ponudio ostavku

louis-gaal-van-manchester-united

Iako su se mnogi britanski mediji raspisali o tome da je Louis van Gaal nakon nedjeljnog poraza Manchester Uniteda od Southamptona ponudio ostavku, ovi navodi su danas demantovani.

Iako zvaničnog stava menadžmenta “crvenih đavola” o ovom pitanju nema, većina uglednih medija iz Engleske izvještava kako su od ljudi iz kluba, koji žele ostati anonimni, dobili potvrdu da Van Gaal nije ponudio ostavku. Naime, on je poslije utakmice sa Southamptonom otputovao u Holandiju kako bi prisustvovao rođendanskoj proslavi svoje kćerke, a ne zato što je napustio klupu Uniteda.

Van Gaal je u utorak ujutru vodio trening svoga tima, koji priprema za petak i susret četvrtog kola FA kupa protiv Derby Countyja. Rukovodstvo kluba je s druge strane zadržalo praksu da javno ne polemiše o budućnosti Van Gaala.

Manchester United je u posljednjih deset premierligaških utakmica upisao samo dvije pobjede, čime se udaljio od trke za šampionski naslov, ali i doveo u pitanje borbu za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Iz najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja ispali su još prošle zime, kao i iz Liga kupa, pa je razumljivo što su van Gaal i njegovi igrači izviždani u nedjelju tokom ogleda sa Southamptonom u kojem su uputili samo jedan udarac u okvir gola.

Ukoliko zaista dođe do smjene Van Gaala tri velika favorita su u trci za novog menadžera kluba sa “Old Traforda”. To su Josep Pep Guardiola, Jose Mourinho i Rayan Giggs, legenda kluba i današnji Van Gaalov asistent.