Selektor Italije

Mancini: Ibrahimović je jedan od najboljih napadača svih vremena

zlatan ibrahimović

On je napomenuo da su Mariju Balotelliju, nestašnom dečku talijanskog nogometa, vrata reprezentacije otvorena, ali da sve ovisi o njemu

Selektor Italije Roberto Mancini uvjeren je da njegova ekipa ima kvalitet da sljedeće godine na Evropskom prvenstvu ode do kraja i osvoji naslov prvaka, objavili su italijanski mediji.

“Uvjerljivo smo odradili kvalifikacije, igrali smo atraktivno, reprezentativci su stekli samopouzdanje, a navijači su ponovno uz reprezentaciju. Posljednji put smo bili evropski prvaci 1968. godine i bilo bi fantastično vratiti naslov u Italiju nakon toliko godina, a sada imamo kvalitetu da to ostvarimo”, kazao je Mancini.

On je napomenuo da su Mariju Balotelliju, nestašnom dečku talijanskog nogometa, vrata reprezentacije otvorena, ali da sve ovisi o njemu.

Također, Mancini je istaknuo da Zlatan Ibrahimović spada u krug najboljih igrača našeg doba, zajedno s Leom Messijem i Cristianom Ronaldom.

“Ibrahimović će ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača svih vremena i za mene je on na istoj razini kao i Messi i Cristiano Ronaldo”, dodao je Mancini.