Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mancini: Nadam se da će nam ova igra vratiti samopouzdanje

mancini

Trener Intera Roberto Mancini nada se da će neočekivana pobjeda nad Juventusom u revanšu polufinala Kupa vratiti samopouzdanje njegovim igračima.

Već prežaljeni “nerazzurri” su savladali “Staru damu” 3:0 na Giuseppe Meazzi i izborili penale, ali nisu uspjeli da se domognu borbe za trofej.

“Divna utakmica, svaka čast momcima. Tužan sam zbog njih, zaslužili su finale. Nadam se da će nam ova igra vratiti samopouzdanje i da ćemo to iskoristiti da osvojimo treće mjesto (Liga prvaka)”, rekao je Mancini.

Inter je veći dio sezone bio lider Serije A, ali je 11 kola prije kraja pao na petu poziciju sa pet bodova zaostatka za Romom i Fiorentinom, koje dijele dvije pozicije koje vode u Ligu prvaka i kvalifikacije za istu.

https://www.youtube.com/watch?v=2-jSHotrFVw

“Bili smo na vrhu 18 kola i svi su nas svejedno kritikovali. Izgubili smo neke utakmice i svi su nas kritikovali. Moramo to da ignorišemo. U nedelju nas je greška izbacila iz balansa, nismo zaslužili da izgubimo. Očekujem da se tim oporavi od ovog poraza na penale i vrati se u vrh”, zaključio je Mancini.

Inter u sljedećem kolu dočekuje Bologniu, koja je u sredini table daleko i od Evrope i od zone ispadanja.