Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezavisni odbor PSBiH o osiguranju Vučića u Srebrenici

BiH

vucic

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH zaključili su da od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatraže informaciju o tome da li je unutar Direkcije proveden postupak utvrđivanja eventualne odgovornosti policijskih službenika koji su bili zaduženi za osiguranje premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića i svih drugih visokih zvanica nazočnih na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što im bude dostavljena ova informacije, Neovisni odbor će na jednoj od narednih sjednica ponovno razmatrati ovo pitanje.

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine upoznali su se sa informacijom Tužiteljstva BiH o eventualnoj istrazi protiv ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića u svezi sa napadom na premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića 11. srpnja u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.

U svezi sa pritužbom “Avaz roto pressa“, koja se odnosi na ulazak pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prostorije redakcije “Dnevnog avaza“, članovi Nezavisnog odbora konačan stav zauzet će nakon posjete SIPA-i i razgovora sa rukovodstvom te policijske agencije, te razmatranja informacije koju je direktor SIPA-e Perica Stanić dostavio u svezi s pomenutim događajem.

Nezavisni odbor zaključio je da će Privremenoj zajedničkoj komisiji obaju domova PSBiH za preispitivanje rada Neovisnog odbora PSBiH dostaviti materijale koji su zatraženi u dopisu.