Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biznismen se povlači

Mandarić potvrdio: Prodajem sve što imam u Sloveniji, i Olimpiju

milan mandaric

Slovenski mediji navode da u Ljubljani prodaje jednu zgradu, a u Kopru zemljište, što bi trebalo značiti zaradu od nekoliko miliona eura

Milan Mandarić odlazi iz Slovenije i rasprodaje sve što tamo posjeduje. Američko-srpski biznismen vlasnik je nekoliko nekretnina, kao i najpopularnijeg nogometnog kluba, ljubljanske Olimpije.

Nekadašnji vlasnik Portsmoutha, Leicester Cityja, Sheffield Wednesdaya, Nice i Charleroia očito je pred odlaskom iz Slovenije, u kojoj u posljednje vrijeme provodi sve manje vremena, a sve češće je u svom domu u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Prodajem sve što imam u Sloveniji!” rekao je za ljubljansko Delo i dodao:

“To bi trebalo služiti za finansiranje kluba do kraja godine.”

Popularne Zmajčeke kupio je 2015. godine za samo četiri miliona eura i nakon nekoliko uspješnih sezona, uglavnom u domaćoj ligi i kupu u kojima su osvajali trofeje, odlučio je odustati. Kap koja je prelila čašu bilo je novo ispadanje njegovog kluba iz kvalifikacija za Evropa ligu.

Slovenski mediji navode da u Ljubljani prodaje jednu zgradu, a u Kopru zemljište, što bi trebalo značiti zaradu od nekoliko miliona eura. Dio tog novca služit će za finansiranje i konsolidaciju kluba od kraja godine, a onda će ga prodati.

Kako je sam potvrdio, Mandarić je u Olimpiju uložio 15 miliona eura, ali nikada nije uspio u potpunosti podići taj klub.