Ide u Al-Duhail

Mandžukić se oprostio od Juventusa: Vrijeme je za novo poglavlje

mandzo3

Zadnjih nekoliko mjeseci neće promijeniti to što osjećam prema ovom klubu

Mario Mandžukić je u utorak stavio potpis na ugovor koji ga veže za Al-Duhail do ljeta 2021. godine. Bivši napadač hrvatske reprezentacije bi u vodećoj ekipi katarske lige trebao zarađivati oko osam miliona eura po sezoni, odnosno 12 miliona za sezonu i pol, dok će Juventus na ime odštete zaraditi 5,5 miliona eura.

Dan nakon potpisa Mandžukić se oglasio i na društvenim mrežama i tako oprostio od Juventusa.

– Nemoguće je napisati kratku oproštaju poruku nakon četiri i pol godine, ali nadam se da ste svi vidjeli s koliko sam strasti branio boje ovog kluba i da sam davao sve od sebe u svakoj utakmici u Juventusu. Veliko hvala Allegriju i Marotti što su me doveli u Torino, bila mi je čast igrati za Juvenuts. Zadnjih nekoliko mjeseci neće promijeniti to što osjećam prema ovom klubu. Želim se zahvaliti i saigračima, uživao sam u svakoj bici s vama, a osvojili smo ih puno. Neću zaboraviti sve one pobjede i trofeje, rezultate, naporan rad i timski duh.

Posebno hvala i stručnom štabu i svima koji se brinu da svaki igrač Juvea radi u najboljim uvjetima. Najveća hvala navijačima koji su pravi razlog zašto je klub tako velik. Zahvalan sam na podršci koju ste mi pokazali od prvog dana. Uvijek sam davao sve od sebe za Bianconere i želim vam sve najbolje! A što se mene tiče, vrijeme je za novo poglavlje. Zauvijek vaš Mario.