Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manuel Valls: Otkazivanje Eura bio bi naš poraz i pobjeda terorista

MANUEL VALLS

Francuski premijer Manuel Valls u srijedu je odbacio mogućnost da Europsko nogometno prvenstvo, kojem će njegova država biti domaćin od 10. lipnja do 10. srpnja, bude otkazano, jer bi to predstavljalo “poraz”, odnosno “pobjedu terorista”.

Gostujući u programu radija “Europe 1” i odgovarajući na pitanje slušatelja o mogućem otkazivanju Eura, Valls je rekao: “Ne, jer bi na taj način priznali poraz, odnosno pobjedu terorista. Potrebni su nam ti sportski događaji. Moramo stvoriti najbolje moguće uvjete za njihovo održavanje.”

I francuski ministar sporta Thierry Braillard je u srijedu izrazio uvjerenje da Euro 2016. “neće biti ni odgođen, ni otkazan”, prenosi Hina.

U razgovoru za sportski dnevnik L'Equipe, Braillard je rekao: “Već više mjeseci ističemo da smo od početka razmišljali o terorističkim prijetnjama. Odgoda ili otkazivanje Europskog nogometnog prvenstva, bila bi razlog za slavlje tim kukavicama.”

“U ovim vremenima ne smijemo povećavati dozu straha. Što se sigurnosti na Euru tiče, jamčim da stanje ne može biti bolje nego što je”, dodao je Braillard.