Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SIPA u Tuzli pretresala fotokopirnice, izuzeta znatna količina materijala

tuzla pretres111

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Tuzli izvršili pretres prostorija više fotokopirnica u gradu, odakle su izuzeli znatnu količinu fotokopirnog i drugog materijala, te stručnih knjiga, skripti i udžbenika.

Akcija je provedena po nalogu Federalnog tužilaštva, a izvršena je na lokacijama kod zgrade Univerziteta u Tuzli, te kod nekoliko fakulteta u naselju Slatina.

“U akciji su pretresene tri fotokopirnice s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa pronađena su i privremeno oduzeta 42 kopirana udžbenika, koja su bez odobrenja autora ili drugog nosioca autorskog prava distribuirana na području BiH, više centralnih procesorskih jedinica, uređaji za pohranu podataka (USB) i drugi predmeti.

SIPA će Sudu BiH i Tužilaštvu BiH u najkraćem roku dostaviti odgovarajuće izvještaje o realizaciji naredbi”, stoji u saopštenju iz SIPA-e.