Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maradona Blattera nazvao “doživotnim diktatorom”

Diego-Maradona1

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona verbalno je napao predsjednika FIFA-e Sepa Blattera nazvavši ga doživotnim diktatorom.

“Imamo doživotnog diktatora na čelu FIFA”, rekao je Maradona.

[pull_quote_right]Jedini protivkandidat Blatteru na izborima za prvog čovjeka FIFA-e u Cirihu 29. maja biće jordanski princ Ali Bin al Hussein[/pull_quote_right]

On je u intervjuu “Daily Telegraphu” rekao da je FIFA pod Blatterom postala “sramota i bijeda za sve nas koji volimo nogomet”.

“Blattera zovem Ledeni čovjek, jer mu nedostaju inspiracija i strast koje čine samo srce nogometa”, rekao je Maradona koji je sa Argentinom osvojio titulu prvaka svijeta 1986. godine.

Maradona je konstatovao da je apsurdna činjenica da “niko otvoreno ne podržava Blattera za njegov peti mandat na čelu FIFA-e, ali da većina smatra da će ga on osvojiti”.

Jedini protivkandidat Blatteru na izborima za prvog čovjeka FIFA-e u Cirihu 29. maja biće jordanski princ Ali Bin al Hussein, pošto su se prošle nedjelje iz trke povukli predsjednik Nogometnog saveza Holandije Michael Van Praag i bivša portugalska nogometna zvijezda Luis Figo.