Osuđen monstrum koji je zatočenu turistkinju danima silovao (FOTO)

Alfio Anthony Granata (1)

Silovatelj koji je više od šest sedmica u hotelskoj sobi u Melbourneu držao zatočenu 21-godišnju Holanđankute je pri tom silovao i tukao osuđen je na 17 godina zatvora.

Alfio Anthony Granata (2)

Alfio Anthony Granata (47) holandsku je turisticu oteo u Melbourneu 2012. godine. Na čelu joj je nacrtao križ rekavši joj da je predodređena za smrt. Sud ga je osudio krivim po devet tačaka optužnice, među kojima za silovanje, otmcu, prijetnje smrću i nanošenje tjelesnih ozljeda opasnih po život, te mu odredio kaznu zatvora u trajanju od 17 godina.

Jednom je prilikom svoju tadašnju djevojku i Holanđanku koju je držao u zatočeništvu uhvatio za kosu i udario glavom o glavu, jednu o drugu, prilikom čega je mladoj Holanđanki slomio nos, piše 9News.

Zbog silovanja, prijetnji ubistvom te namjernog nanošenja čak 54 ozljede na tijelu djevojke Granata će u zatvoru ostati najmanje do 2028. godine kada će, u slučaju dobrog vladanja, eventualno moći izaći na slobodu.

-To je bila ranjiva mlada žena, odvojena od svoje porodice i prijatelja. Granata ju je mučio i ponižavao. Jednom ju je toliko pretukao da nije mogla ni gledati ni jesti – rekao je sudac Frank Gucciardo prilikom izricanja presude te dodao da je za vrijeme zatočeništva, žrtva trpjela neprestanu bol.

Alfio Anthony Granata (3)

Alfio Anthony Granata

Granata je mladu Holanđanku prisiljavao na oralni seks, a tom ju je prilikom davio i rezao nožem.

– Nasilnik je djevojku bičevao punjačem za mobitel i silovao raznim kućnim pomagalima – rekao je Gucciardo.

Mučenje je okončano na Badnjak 2012. godine kada je djevojka ubola Granatu nožem i počela rezati sebe sve dok on nije pozvao hitnu. Ovaj monstrum, inače otac troje djece, u svojem je iskazu kazao policiji da je njegova žrtva bila problematična i da ga je drogirala, prenosi Dnevnik.hr.