Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

leo nije bio leo

“Marca” brutalna: Opet je nestao! Nije se pojavio! Progutao ga Anfield!

messi (1)

Podaci koji pokazuju koliko je Messi bio loš jesu i oni o izgubljenim i oduzetim loptama

Ovoga puta nije moglo. Ovaj put se nije pojavio. Ovaj put je Anfield je progutao Messija. U cijelosti, ne ostavljajući ni najmanju “puškarnicu” otvorenu kroz koju bi najbolji igrač na planeti mogao spasiti svoje. Ovaj put Liverpool je postao Rim, a Anfield Olympico, a Leo nije bio Leo koji je trebao biti.

Partija Barcine 10-ke bila je više nego diskretna, u svakom smislu. Messi se nije pojavljivao s opasnošću koju obično stvara, niti je čak uspio stvoriti opasnost za svoje suigrače. Nije učestvovao ni u ofanzivi, a u defanzivi još manje. Jedva je skupio, vjerovali li ne, 35 preciznih dodavanja. A, tek kako zvuči podatak o broju prekršaja napravljenim nad njim. Samo jedan. Da, Anfield ga je bukvalno progutao.

Podaci koji pokazuju koliko je Messi bio loš jesu i oni o izgubljenim i oduzetim loptama. Argentinac je izgubio ukupno 17 lopti, a oduzeo samo dvije.

Od njega je više lopti izgubio samo Jordi Alba, 21.

Messi je zaboravio kad je zadnji put zabio u polufinalu. Ali novinar Marce je to “iskopao”. Zadnji put u sezoni 2010-11, na Santiago Bernabeu.