Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marca: Real daje 190.000.000 eura za Neymara!

neymar

Transfer najava da je Real Madrid spreman da kupi zvijezdu Barcleone Neymara nikako da nestane ili iščezne iz svjetskih medija. Posljednjih dana pojavile su se informacije da se Brazilac čak susreo sa čelnicima Madriđana u Cirihu prije ceremonije dodjele Zlatne lopte.

Neki mediji su prenijeli da je sastanak organizovan na zahtjev čelnika Kraljevskog kluba, a da mu je Neymar prisustvovao zajedno sa ocem, koji mu je istovremeno i agent.

“Taj sastanak sa Realom je čista izmišljotina, glupost. Odsjeli smo samo u istom hotelu u kojem su bili direktori i Reala i Barcelone. Pozdravili smo se, ali nije bilo nikakvog sastanka”, tvrdi Neymar Senior.

Kao što je poznato, Brazilac trenutno pregovara sa Barcelonom oko produžetka ugovora, pa lako može da se desi da Neymar i njegov stari koriste interesovanje Reala, ali i Manchester Uniteda koji ga je želio prošlog ljeta, kako bi podigli sebi cijenu.

Zanimljivo, u svom današnjem izdanju Marca donosi intrigantan podatak vezan za budućnost Neymara i najavljuje ekspolozivan transfer u Real Madrid od čak 190.000.000 eura, koliko mu iznosi otkupna klauzula.

Ovu cifru bi Real lako mogao da plati, ali je potrebno da se najprije riješi jednog od trojice asova iz svog BBC napadačkog trija (Bale, Benzema, Ronaldo), kako bi Brazilcu bilo komfornije u Madridu.

neymar

Iako se pretpostavlja da je Barcelona ponudila Neymaru 19.000.000 eura neto po sezoni kako bi potpisao novi ugovor i ostao na Nou Campu, Marca tvrdi da bi Real mogao da ga preotme Barceloni, što bi bila mala pobjeda Madriđana nakon što ništa nisu osvojili minule sezone.

Ukoliko Real plati otkupnu klauzulu, moćiće automatski bez dozvole Barcelone da pregovara sa igračem i njegovim ocem, što u Marci ocjenjuju kao dobar znak za realizaciju posla, posebno jer se novac uplaćuje u sjedište La Lige, koja ga kasnije šalje na račun Barcelone.

Jedini problem možda će predstavljati činjenica da je Real kažnjen zabranom dovođenja fudbalera od strane FIFA, što bi moglo da spriječi Neymarovu registarciju za Madriđane, a to bi, tvrdi list, mogli da iskoriste PSG, Manchester United i Manchester City, koji imaju dovoljno novca da ga otkupe za 190.000.000 eura.