Marijan Mijajlović zbog benignog tumora odsustvuje sa malih ekrana

Marjan Mijajlovic-1

Ljubitelji nogometa sinoć su bili iznenađeni što utakmicu drugog pretkola Lige prvaka na Face-u između Sarajeva i Lecha nije prenosio jedan od najboljih komentatora u regionu Marjan Mijajlović. Razlog njegovog iznenadnog odsustva sa malih ekrana je narušeno zdravstveno stanje.

Naime, jučer je Mijajlović dobio visoku temperaturu i loše se osjećao, a nakon što je primljen u KCUS Sarajevo utvrđeno je da ima benigni tumor. Danas je trebao biti podvrgnut operativnom zahvatu ali su doktori na čelu sa Ismetom Gavrankapetanovićem odlučili da urade dodatne pretrage tako da će najvjerovatnije biti operisan u naredni utorak.

– Nikada se ovako u životu nisam prepao. Jučer sam se počeo spremati za utakmicu Sarajeva i Lecha, ali iznenada sam osjetio veliku mučninu i počeo sam se tresti od temperature. Nisam znao šta da radim jer do sada hvala Bogu nisam imao nikakvih zdravstvenih problema.

Marjan Mijajlovic-2

 

Uspio sam nazvati prijatelja ali i svog frizera Elvedina Polutka koji me je u salonu čekao da mi uradi novu frizuru za utakmicu na Koševu. U roku od jednog sata sam se našao u bolnici. Nakon detaljnih pretraga doktori su mi rekli da sam imao dosta sreće i da sam zakasnio 48 sata nogu bi mi zahvatila sepsa i život bi mi visio o koncu, kaže Mijajlović.

Marjana su tokom jučerašnjeg dana obišli brojni sportisti, prijatelji i kolege kojima je zahvalan na bezrezervnoj podršci.

– Hvala svima što su u ovim teškim trenucima uz mene. Nadam se brzom oporavku i da ću na Face-u komentarisati utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka sa Koševa. Posebno bih se želio zahvaliti ljubaznom osoblju na ortopediji, poručuje Mijajlović.