Marinović: Protiv Albanije vidjeti može li se još neko nametnuti

marinovic mlada (1)

Mladi fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine od juče su u Međugorju gdje se pripremaju za prijateljsku utakmicu sa Albanijom.

Na pripreme opravdano kasni defanzivac Stjepan Radeljić, koji još čeka novi pasoš BiH, te će se naknadno priključiti timu.

„Za ovu reprezentativnu akciju nećemo moći da računamo na nekoliko standardnih igrača. Tri su pozvana u ‘A’ reprezentaciju, a nedostajat će još i Demirović, Memija, Gojak, Mustedanagić. Mujakić je došao povrijeđen, te nažalost ni njega nećemo imati na raspolaganju“, rekao je selektor Vinko Marinović i kako prenosi Andolu Agency (AA) naglasio:

„Nama će u svakom slučaju ova provjera dobro doći, da vidimo koliko mogu neki igrači koji su do sada imali manju minutažu. Tek u septembru nas očekuje nastavak kvalifikacija i nastojat ćemo da proširimo roster do tada, da imamo više opcija. Ozbiljno ćemo pristupiti ovom susretu i vidjet ćemo da li još neko može da se nametne.“

Reprezentativci će se u Međugorju pripremati do 26. maja kada je planiran put za Albaniju. Utakmica će biti odigrana u ponedjeljak, 28. maja, u 19 sati u Elbasanu.