Fudbal

mlada reprezentacija

Marinović: Pružili smo maksimum i na kraju smo nagrađeni

11/09/2019

Zadovoljni smo što smo uspjeli da osvojimo bod na gostovanju protiv veoma kvalitetne reprezentacije, rekao je Vinko Marinović, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH koja je sinoć remizirala s Belgijom (0:0) u kvalifikacijama za EURO 2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine U-21 odigrala je sinoć neriješeno 0:0 na gostovanju protiv Belgije u drugoj utakmici u kvalifikacijama za EURO 2021 čime je zadovoljan i selektor Vinko Marinović.

“Zadovoljni smo što smo uspjeli da osvojimo bod na gostovanju protiv veoma kvalitetne reprezentacije. Belgija je ekipa o kojoj ne treba puno trošiti riječi i redovni su na velikim takmičenjima. Čestitam momcima na igri i borbenosti. Pružili su maksimum i na kraju smo nagrađeni. Možda nam je nedostajao završni pas pa da i stvorimo još neku priliku i eventualno dođemo do povoljnijeg rezultata. Međutim, nismo puno dozvolili ni protivniku i dosta će nam značiti ovaj bod protiv jednog od favorita u grupi”, izjavio je Marinović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mlada reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja 15. oktobra kad će u Zenici ugostiti Njemačku.

U prva dva kola BiH je osvojila četiri boda. Uz bod iz Belgije, pobijedila je u martu Moldaviju (4:0) u Sarajevu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.