Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mlada reprezentacija

Marinović: Pružili smo maksimum i na kraju smo nagrađeni

marinovic (1)

Zadovoljni smo što smo uspjeli da osvojimo bod na gostovanju protiv veoma kvalitetne reprezentacije, rekao je Vinko Marinović, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH koja je sinoć remizirala s Belgijom (0:0) u kvalifikacijama za EURO 2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine U-21 odigrala je sinoć neriješeno 0:0 na gostovanju protiv Belgije u drugoj utakmici u kvalifikacijama za EURO 2021 čime je zadovoljan i selektor Vinko Marinović.

“Zadovoljni smo što smo uspjeli da osvojimo bod na gostovanju protiv veoma kvalitetne reprezentacije. Belgija je ekipa o kojoj ne treba puno trošiti riječi i redovni su na velikim takmičenjima. Čestitam momcima na igri i borbenosti. Pružili su maksimum i na kraju smo nagrađeni. Možda nam je nedostajao završni pas pa da i stvorimo još neku priliku i eventualno dođemo do povoljnijeg rezultata. Međutim, nismo puno dozvolili ni protivniku i dosta će nam značiti ovaj bod protiv jednog od favorita u grupi”, izjavio je Marinović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mlada reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja 15. oktobra kad će u Zenici ugostiti Njemačku.

U prva dva kola BiH je osvojila četiri boda. Uz bod iz Belgije, pobijedila je u martu Moldaviju (4:0) u Sarajevu.