SHOWbuzz

suđenje u zagrebu

Spremačica teško optužila Tarika Filipovića: “Prišao mi je s leđa i počeo navlačiti…”

11/09/2019

Bila sam izvan sebe, odgurnula sam ga pitajući ga: Šta ti je, šta to radiš?

Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje spremačici Anici Jurilj, optuženoj da je pokrala glumca Tarika Filipovića i njegovu suprugu Lejlu. Optužena je da je bračnom paru ukrala nakit i gotovinu u vrijednosti od oko 200.000 kuna (oko 27.000 eura).

Spremačica je danas iznijela svoju odbranu i pritom teško optužila Filipovića. Tvrdi da ju je on zlostavljao 11. marta 2013. godine.

“Tog 11. marta 2013. Tarik i ja smo ostali sami kod kuće, a Lejla i njena majka su otišle van. Dok sam spremala veš u jednom trenutku mi je Tarik prišao s leđa i počeo me navlačiti za ramena, aludirajući na seksualne radnje. Počeo me dirati. Bila sam izvan sebe, odgurnula sam ga pitajući ga: Šta ti je, šta to radiš?” ispričala je Jurilj na sudu, prenosi Jutarnji list.

Kaže kako ga je odgurnula od sebe i derala se na njega, a on joj je rekao da će joj “sve to nadoknaditi”.

Nakon toga je, kako tvrdi, otišla iz stana te je u tramvaju shvatila da u torbi ima zlato za koje je optužena da je ukrala. Zlata se riješila, prodavši ga za 10.000 kuna jer ga se, kako tvrdi, “htjela što prije riješiti jer se osjećala poniženo”. Kaže i da je sigurna da joj je Filipović stavio zlato u torbu.

Ankica, Tarik i Lejla na suočavanju

Sudac ju je pitao zašto ranije nije iznijela svoju priču ili prijavila bilo kome, na što je Jurilj rekla kako “njena situacija jednostavno nije bila takva da može podnijeti tužbu” te da ne može objasniti zašto to nije učinila.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.