Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski mediji

Mario Mandžukić blizu dolaska u Milan

mandzukic

Sada prema medijskim navodima Milan je stupio u kontakt sa Mandžukićevim agentom i obavio prvi razgovor

Više uglednih italijanskih medija izvijestilo je kako je Mario Mandžukić blizu potpisa ugovora sa Milanom, trenutnim liderom italijanske Serije A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mandžukić je već igrao u Italiji za Juventus od 2015. do 2020. godine, kada je otišao u Katar. No, hrvatski napadač u Al-Duhailu izdržao je svega šest mjeseci, pa je u julu prošle godine prekinuo ugovor sa katarskim klubom.

Sada prema medijskim navodima Milan je stupio u kontakt sa Mandžukićevim agentom i obavio prvi razgovor. Ističe se da je susret je bio pozitivan i da je ostvaren napredak u pregovorima.

Tako bi Mandžukić mogao krenuti stopama Zlatana Ibrahimovića, koji je prije godinu dana stigao u Milan kao slobodan igrač kako bi donio dragocjeno iskustvo veoma mladom timu koji s klupe vodi Stefano Pioli. Istina, Mandžukić je s 34 godine znatno mlađi od Ibrahimovića kojem je 39.

Mandžukić je karijeru počeo u Marsoniji, a zatim je igrao za Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern Minhen, Aletico Madrid, Juventus i Al-Duhail. Za reprezentaciju Hrvatske, od koje se oprostio 2018. godine, odigrao je 89 utakmica i postigao 33 gola.