Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marketing služba Chelseaja baš nema osjećaja

jose-mourinho-premier-league

“Crna priča” prvih pet kola engleske nogometne Premier lige definitivno je aktuelni prvak Chelsea. Tri poraza, remi i tek jedna pobjeda iznenadili su sve ljubitelje nogometa, kako na Ostrvu tako i u Evropi. Toliko je poraza Chelsea doživio u cijeloj prošloj sezoni.

Dosta toga ne štima u ekipi Josea Mourinha, a najviše mu možda zamjeraju nepotreban cirkus i blamažu s doktoricom Evom Carneiro.

U srijedu na Stamford Bridge stiže Maccabi iz Tel Aviva

Neki engleski mediji pišu kako mu je gazda Roman Abramovič baš zamjerio što se još uvijek nije izvinio potjeranoj klupskoj doktorici zbog teških uvreda na terenu. A, da stvar bude još gora, uslijedili su užasni rezultati.

Prva zvijezda kluba Eden Hazard je potpuno zaustavljen. Ni gola ove sezone uz tek jednu asistenciju.

I na kraju se u tu “crnu priču” uključio i klupski marketing. Za vikend su Bluesi isprašeni kod Evertona 3:1, a sva tri gola postigao je škotski napadač Steven Naismith. Bio je to savršeni hat-trick, jer zabio je Škot ljevicom, desnicom i glavom.

Nakon tog debakla, fanove je u elektronskoj pošti dočekala “hat-trick ponuda” u Chelseajevom on-line dućanu. Navijači su pobjesnili, jer nakon Naismitha, bilo kakvo spominjanje “hat-tricka” shvatili su kao posipanje “soli na ranu”.

U srijedu na Stamford Bridge stiže Maccabi iz Tel Aviva, na otvaranju Lige prvaka, koji bi mogao platiti ceh Chelseajevih prvih pet užasnih predstava u Premiershipu. A, nakon Izraelaca, Mourinha čeka “neprijatelj broj 1” u Premiershipu. Arsene Wenger i njegov Arsenal.