Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marokanac otkrio šta je sudija na poluvremenu tražio od Ronalda: “Ovo je cirkus”

Ronaldo i sudac

U susretu 2. kola grupe B na Svjetskom prvenstvu Portugal je u Moskvi na stadionu Lužniki svladao Maroko sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.

Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz ugla, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouia. Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapitena na ovom SP, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u 3-3 remiju protiv Španije.

Također, Ronaldo je ovime postao samostalni evropski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.

Ronaldo je tako nakon hat-tricka Špancima nastavio tresti mreže u Rusiji, a njegovom je sjajnom partijom očigledno bio oduševljen i sudac Amerikanac Mark Geiger. Kako navode strani mediji, spomenuti je još u poluvremenu utakmice od Portugalca tražio dres. To je bila informacija veznjaka Maroka Amrabata koji je kazao kako mu je to rekao stoper Portugala Pepe.

– Ne znam čime se ovaj sudac bavio ranije, ali danas je bio impresioniran Ronaldom. Pepe mi je rekao kako je čuo da mu je još u poluvremenu tražio dres. O čemu mi to tu pričamo, je li ovo SP ili cirkus!?