Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjetsko prvenstvo

Maroko se žalio FIFA-i, pozivaju na pravednost

maroko-francuska

“Kraljevski nogometni savez Maroka strogo prosvjeduje protiv suđenja Cesara Artura Ramosa Palazuelosa na utakmici marokanske reprezentacije protiv Francuske. Mi nećemo oklijevati braniti prava naše ekipe i pozivati na pravednost u poduzimanju potrebnih mjera u vezi s nepravednim suđenjem nad marokanskom reprezentacijom”, stoji u priopćenju Marokanaca

Maroko je izgubio 2:0 od Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva i za treće mjesto će igrati protiv Hrvatske sutra od 16 sati. Nakon poraza Marokanci su se žalili FIFA-i na meksičkog suca Cesara Ramosa. Sporna im je situacija iz 27. minute pri rezultatu 1:0 za Francusku, kada je Theo Hernandez u kaznenom prostoru srušio Sofiana Boufala. Iako su Marokanci tražili kazneni udarac, Ramos je dao žuti karton njihovom igraču zbog prekršaja u napadu.

Marokanci se žalili FIFA-i

“Kraljevski nogometni savez Maroka strogo prosvjeduje protiv suđenja Cesara Artura Ramosa Palazuelosa na utakmici marokanske reprezentacije protiv Francuske. Mi nećemo oklijevati braniti prava naše ekipe i pozivati na pravednost u poduzimanju potrebnih mjera u vezi s nepravednim suđenjem nad marokanskom reprezentacijom”, stoji u priopćenju Marokanaca.

FIFA šalje katarskog suca

Nedugo potom FIFA je izabrala suca utakmice za treće mjesto. Riječ je o Abdulrahmanu Al Jassimu (35) iz Katara, sucu koji je posljednju utakmicu sudio u prvom kolu. Tada je dijelio pravdu na utakmici između SAD-a i Walesa (1:1). Bio je i u ulozi četvrtog suca u dvoboju Portugala i Urugvaja. Al Jassim je FIFA-in sudac od 2013. godine.