Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marquinhos ostaje u PSG-u do 2022. godine

Marquinhos

Brazilski fudbalski reprezentativac Marguinhos potpisao je novi ugovor sa Paris Saint-Germainom koji ga za “svece“ veže do 2022. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjajni defanzivac ovog ljeta se povezivao sa Manchester Unitedom, Barcelonom i Juventusom, ali su Parižani uspjeli da ga zadrže i potpišu s njim novi dugoročni ugovor.

“Uvijek sam izražavao moje zadovoljstvo što sam u Paris Saint-Germainu i ovaj novi ugovor je još jedan dokaz moje povezanosti sa ovim klubom. Osjećam se veoma ugodno u ovom klubu i sa ovom grupom igrača koja me svakodnevno okružuje. Našao sam ovdje savršeno mjesto za napredak i nadam se da ćemo zajedno osvojiti mnogo trofeja“, kazao je Brazilac nakon potpisivanja novog ugovora.

PSG je ranije potpisao produžetak saradnje sa napadačem Edisonom Cavanijem, te odbrambenim igračima Thiagom Silvom i Presnelom Kimpembeom.

Marquinhos je u PSG stigao 2013. godine iz Rome. U dresu Parižana odigrao je 157 takmičarskih utakmica i postigao 13 golova. Za nacionalni tim Brazila nastupio je 17 puta.