Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martinez: Bili smo savršeni

martnez

Nisu mnogi vjerovali da Belgija uistinu može srušiti veliki Brazil, ali vjerovao je Roberto Martinez i to s pravom.

Izgledalo je kao da će se Selecao nekako iskopati iz rupe u koju su upali, ali povratka nakon 2:0 nije bilo. Njegovi igrači jednostavno su odigrali savršenu utakmicu i to je to, kako kaže selektor Martinez.

“Igrači su savršeno izveli sve što smo se dogovorili. Bilo je nevjerovatno teško igrati protiv Brazila, to je tim koji nikada ne odustaje, ali igrači su pokazali karakter i taktički savršeno odigrali. Ponosan sam, nadam se da je i čitava Belgija.”

Nije toliko važno ono što postaviš na ploči prije utakmice, važno je kako to kasnije izvedeš na terenu.

“Još nikad nisam izgubio utakmicu na taktičkoj ploči. Važno je samo kako kasnije izvedeš tu taktiku na terenu.”, naglašuje Martinez i nadodaje: “Sada ćemo uživati u trenutku, ali ne predugo, jer nam je potrebna energija za sljedeću utakmicu.”

Javio se i jedan od heroja, Kevin De Bruyne, koji je zabio fantastičan pogodak za 2:0.

“Ovo je bio veliki izazov za nas. Brazil je napadački strašan tim, ali mi smo odigrali perfektan meč, posebno u prvom poluvremenu. Riskirali smo sa novom formacijom, stvorili su nam nekoliko dobrih šansi, ali znali smo se obraniti. Učinili smo sve da pobijedimo. Na kakav način smo došli do nje, to nije važno.”