Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maskirani navijač Hajduka uletio na teren, sudija pobjegao

split navijac

Rijekin pohod na prvi naslov prvaka u klupskoj istoriji dobio je udarac u Jadranskom derbiju. Hajduk je opet bio blizu pobjede protiv Riječana, no gosti su se uspjeli vratiti u utakmicu (1:1). Remijem na Poljudu sigurno su najzadovoljniji u Dinamu koji je pobjedom protiv Splita smanjio prednost Rijeke na četiri boda.

U Jadranskom derbiju vladala je užarena atmosfera koja je počela još sinoć kada se oko hiljadu navijača Rijeke ukrcalo na trajekt kojim su stigli u Split. Dolazak na Poljud protekao je bez incidenata zahvaljujući dobroj organizaciji splitske policije.

Na utakmici su se na taj dolazak osvrnuli i pripadnici Torcide porukom za kolege iz Armade. ”Morem plovi jedna mala barka” bilo je ispisano na ćirilici u bojama gostujućeg kluba, a vulgarno međusobno vrijeđanje navijačkih skupina moglo se čuti cijelu utakmicu.

S gostujuće tribine čulo se i hukanje igraču Hajduka Hamzi dok je slavio gol ispred Rijekinih navijača, no još sramotniji trenutak od toga dogodio se u prvoj minuti sudijske nadoknade. Jedan maskirani huligan iz redova Torcide upao je na teren, uzeo pripadnicima vatrogasne službe alat za uzimanje upaljenih bengalki te krenuo prema glavnom sudiji Zebecu.

Srećom, većih posljedica nije bilo jer se huligan odlučio za neku vrstu prodike domaćim nogometašima te se na kraju mirno predao policiji. Osiguranju na poljudskom stadionu potpuno zakazalo te je policiji trebalo oko dvije minute da dođe do huligana koji je sam čekao da neko dođe po njega i privede ga.

Što se redarske službe tiče, ona kao da nije ni postojala jer se niko od redara nije usudio uhvatiti spomenutog huligana.