Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Materazzi napokon otkrio šta je rekao Zidaneu

zidane materazzi

Tog 9. jula 2006. godine svijet je saznao da je Italija ponovno postala prvak svijeta, međutim finale u Berlinu ne pamtimo po toj pobjedi nad Francuzima nakon raspucavanja penala, već po događaju koji je obilježio, ali i okončao veliku karijeru velikog Zinedinea Zidanea.

Tada je, naime, sjećamo se posljednji puta koračao u francuskom dresu, ali posramljen, nakon što je glavom u prsa udario Marca Materazzija i time bacio veliku sjenu na svoju karijeru. Provokacija, udarac, crveni karton i – kraj.

Otada do danas ostalo je nepoznato čime je to kontroverzni italijanski stoper isprovocirao velikana nogometa, što je kazao da je izazvao takvu, brutalnu reakciju. Deset godina je prošlo, a Marco Materazzi nakon, eto desetljeća, odlučio je otkriti konačnu istinu o udarcu koji je kasnije dobio i svoj kip…

“Što sam rekao bilo je glupo. Ali nisam zaslužio takvu njegovu reakciju.”, počeo je Materazzi.

“Pa puno teže se uvrede stalno čuju na ulicama Napulja, Milana, Pariza… Ne, majka mi je umrla kad sam imao 15 godina i nikad ne bih uvrijedio njegovu majku. Govorio sam mu o sestri…”, kazao je Italijan.