Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka i njen ljubavnik na smrt pretukli dvogodišnju devojčicu

Sanda Alibabic i Mirzan Jakupi
Sanda Alibabić i Mirzan Jakupi

U mjestu Jasenice na krajnjem sjeveru Slovenije, Sanda Alibabić je zajedno sa svojim ljubavnikom, Mirzanom Jakupijem, pretukla na smrt dvogodišnju kćerku Arinu, ostavivši u šoku i mještane i slovenačku javnost.

Tužilaštvo i policija otvorili su istragu o ovom mučnom događaju, koji je užasnuo Jeseničane. Alibabićeva i Jakupi su privedeni ubrzo nakon zločina.

Za događaj se saznalo prošle subote, kada je Sanda Alibabić pozvala Hitnu pomoć u Jasenicama da bi prijavila da je djevojčica pala na radijator i povrijedila se.

Medicinski radnici zatekli su užasnu sliku isprebijanog djeteta i bezuspješno su pokušali su da je održe u životu. Iz bolnice u Jesenicama helikopterom je hitno prevezena u Klinički centar u Ljubljanu.

Otac djevojčice Arine, Senad Kardašević, je u stanju šoka zbog smrti djevojčice, a sa Sandom Alibabić ima četiri kćerke. Sanda ga je ostavila u decembru prošle godine i započela vezu sa Mirzanom Jakupijem. Dvije starije kćerke ostale su uz oca, a dvije mlađe sa sobom je uzela Sanda.

Istraga će pokazati pod kojim okolnostima je izvršen zločin nad dvogodišnjom djevojčicom.