Patrick Kluivert

Matthijs de Ligt žali što je prešao u Juventus

Matthijs de Ligt

Barca je bila među favoritima za dovođenje De Ligta tokom ljeta, ali je defanzivac na kraju napustio Ajax i prešao u Juventus

Bivša nogometna zvijezda Patrick Kluivert je izjavio da Matthijs de Ligt pomalo žali što je prešao u Juventus umjesto u Barcelonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Barca je bila među favoritima za dovođenje De Ligta tokom ljeta, ali je defanzivac na kraju napustio Ajax i prešao u Juventus.

Kluivert, direktor akademije na Camp Nou, u razgovoru za “Mundo Deportivo“ kazao je da bi De Ligtu bolje bilo da je došao u Španiju.

“Nisam ga lično pokušavao ubijediti da dođe u Barcelonu. Govorio sam mu samo o pozitivnim aspektima rada Barcelone kao kluba ali i kao grada”, kazao je nekadašnji napadač Milana.

Istakao je kako je 20-godišnji De Ligt sigurno odličan igrač pred kojim je svijetla budućnost.

“Ipak, u životu morate donijeti odluke, nekada dobre, a nekad i loše. Morate učiti iz svojih odluka“, rekao je Kluivert.

De Ligt je ove sezone iz Ajaxa prešao u Juventus u kojem je do sada upisao samo nekoliko nastupa. Često je na meti kritika zbog nedovoljno dobrih igara koje očekuju od njega u Torinu s ozbirom da je stigao kao velika mlada nada.