Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuski nogometaš

Mbappe: Moj nastup na Euru bio je propast

Foto: X

“Jednostavno nismo uradili dovoljno da uđemo u finale, nismo bili bolji od Španije i zasluženo smo izgubili. U nogometu si dobar ili nisi. Ja nisam bio dobar”

Kapiten nogometne reprezentacije Francuske Kylian Mbappe izjavio je da je Španija zasluženo izborila plasman u finale Evropskog prvenstva, prenose francuski mediji.

Nogometaši Španije su se plasirali u finale EP, pošto su sinoć u polufinalu savladali Francusku rezultatom 2:1.

-Jednostavno nismo uradili dovoljno da uđemo u finale, nismo bili bolji od Španije i zasluženo smo izgubili. U nogometu si dobar ili nisi. Ja nisam bio dobar. Želio sam da budem šampion Evrope i da odigram dobro, a nisam ispunio ni jedno ni drugo. Moj nastup na Euru je bio propast, rekao je Mbappe.

On će naredne sedmice u Madridu biti predstavljen kao novi igrač Reala.

-Sada idem da se odmorim i spremim za novu sezonu. Dobro ću da se odmorim, to mi je potrebno kako bih se spremio za početak ‘novog života’. Očekuje me dosta toga, naveo je francuski noogmetaš.

Mbappe je odgovorio i na pitanje da li su reprezentaciji Francuske potrebne promene.

-Nisam ja selektor, to je pitanje za njega. Ne mogu ja da pričam šta je sve potrebno promijeniti. Moje je da budem najbolja verzija sebe za saigrače. To je pitanje za selektora, istakao je Mbappe.