Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač PSG-a

Mbappe objasnio zašto je odbio Real Madrid

mbappe foto psg 7 (1)

Što se tiče Messija i Neymara, igrati s odličnim igračima bila je moja želja

Francuski nogometaš Kylian Mbappe odlučio je da će ostati igrač PSG-a. Iako se pisalo da će preći u Real Madrid, PSG mu je ponudio ogroman novac, navodno plaću od 50 miliona eura po sezoni i 100 miliona eura bonusa za potpis.

Predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaïfi i Mbappe održali su konferenciju za medije na kojoj je francuski napadač govorio o razlozima ostanka u Parizu.

“Svi znaju da sam htio otići ovog ljeta. Bio sam uvjeren da je to najbolja odluka. Bio je tu sportski kontekst, ali i lični. Francuz sam, ovo je zemlja u kojoj živim i u kojoj ću ostarjeti. Postoji sentimentalna strana priče, projekt se promijenio, klub želi promijeniti puno stvari”, rekao je Mbappe.

“Što se tiče Messija i Neymara, igrati s odličnim igračima bila je moja želja. Imali smo tešku prvu godinu. Messi je tek stigao, a Neymar je bio povrijeđen. S njima sam razgovarao malo o ovoj odluci, ali ne previše. Rekli su mi da je to moja lična stvar te da će podržati moju odluku kakva god ona bila”, rekao je između ostalog Mbappe.