Fudbal

Igrač PSG-a

Mbappe objasnio zašto je odbio Real Madrid

23/05/2022
Foto: PSG

Što se tiče Messija i Neymara, igrati s odličnim igračima bila je moja želja

Francuski nogometaš Kylian Mbappe odlučio je da će ostati igrač PSG-a. Iako se pisalo da će preći u Real Madrid, PSG mu je ponudio ogroman novac, navodno plaću od 50 miliona eura po sezoni i 100 miliona eura bonusa za potpis.

Predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaïfi i Mbappe održali su konferenciju za medije na kojoj je francuski napadač govorio o razlozima ostanka u Parizu.

“Svi znaju da sam htio otići ovog ljeta. Bio sam uvjeren da je to najbolja odluka. Bio je tu sportski kontekst, ali i lični. Francuz sam, ovo je zemlja u kojoj živim i u kojoj ću ostarjeti. Postoji sentimentalna strana priče, projekt se promijenio, klub želi promijeniti puno stvari”, rekao je Mbappe.

“Što se tiče Messija i Neymara, igrati s odličnim igračima bila je moja želja. Imali smo tešku prvu godinu. Messi je tek stigao, a Neymar je bio povrijeđen. S njima sam razgovarao malo o ovoj odluci, ali ne previše. Rekli su mi da je to moja lična stvar te da će podržati moju odluku kakva god ona bila”, rekao je između ostalog Mbappe.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.