Saopćenje

NK Čelik: Navijači FK Sarajevo su napravili veliku štetu na stadionu Bilino polje

bilino polje foto nk celik (1)

Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren

Na stadionu Bilino polje u Zenici igrala se utakmica finala Kupa BiH između FK Velež i FK Sarajevo, gdje je Velež podigao pobjednički pehar.

Međutim, danas su se oglasili iz Čelika i požalili se da su navijači Sarajeva napravili štetu na stadionu.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi.

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne „Horde zla“ koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu, stoji u saopćenju Čelika, te se dodaje:

– Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju kako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije.

Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu, saopćeno je.