PSG

Mbappe otkrio pozadinu svađe Cavanija i Neymara

neymar cavani

Napadač PSG-a Kylian Mbappe oglasio se o svađi Brazilca Neymara i Urugvajca Edinsona Cavanija, dvojica koji također igraju za PSG, tokom prijateljske utakmice njihovih reprezentacija prošlog petka, javlja Anadolu Agency (AA).

“Edinson je uvijek maksimalno motivisan za sve utakmice i igra srcem, što je odlično. Poslao sam Neymaru video njihove svađe preko WhatsAppa i samo se nasmijao. Ne bih oko toga radio preveliku priču. Bila je riječ o najobičnijem duelu dvojice igrača koji igraju za svoju zemlju. Obojica uvijek daju sve od sebe, ako malo i zaiskri, to je sve u žaru borbe. Budite sigurni da su se zagrlili nakon utakmice i da će to raditi i u budućnosti”, kazao je Mbappe.

Podsjetimo, Neymar je pao na tlo i simulirao tešku povredu nakon jednog grubljeg Cavanijevog starta, a Urugvajac mu je potom prišao, pružio ruku i nervozno prema njemu bacio loptu.

Brojni mediji su odmah nakon meča pisali kako se radilo u velikoj svađi, podsjetivši da su se i prošle sezone na jednoj utakmici posvađali oko izvođenja penala i slobodnog udarca.