Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veo tajne

Potraga za Draženom Dujmovićem: Pronađeni samo dijelovi mobitela

Mostar-potraga

Kako se saznaje, tokom potrage su nađeni dijelovi dva mobitela koja su pripadala Dujmoviću

Prije tri godine u Mostaru je nestao Dražen Dujmović (53), a njegov nestanak je od tada obavijen velom tajne.
Dujmović je posljednji put viđen 18. novembra 2015. godine, kada je dovezao svoj automobil u autopraonicu u mostarskom naselju Smrčenjaci. Navodno, nakon toga je viđen kako ulazi u neko vozilo na Bijelom Brijegu, otkad mu se gubi svaki trag, piše Dnevni avaz.

Nestanak je policiji sutradan ujutro prijavila njegova supruga Emica, a slučaj je prilično uznemirio mostarsku javnost. Dujmović se bavio posuđivanjem novca, a njegov brat Zoran je poznati hercegovački privrednik.

Slučajem njegovog nestanka u početku su se bavili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Mostar. Tri sedmice od njegovog nestanka uputili su poziv pripadnicima Gorske službe spasavanja (GSS) u BiH da im pomognu u potrazi, piše Avaz.ba.

Na terenu je bilo na desetine pripadnika GSS, koji su pretraživali šire područje, 17 zona, po predjelima Goranaca i Raške Gore prema Vrdima. Poslije 40 dana, prisjetio se Zdenko Marić, predsjednik GSS BiH, potraga je ponovo nastavljena na zahtjev policije.

– U toj akciji je, praktično, učestvovao cijeli naš savez, pronađeni su tada neki tragovi, ali na tome je sve stalo. Nas poslije više niko nije zvao – kratko nam je rekao Marić.

Kako se saznaje, tokom potrage su nađeni dijelovi dva mobitela koja su pripadala Dujmoviću. Jesu li na tim dijelovima uočeni neki tragovi, za sada je nepoznanica.

Dražen Dujmović

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Maja Ćišić kazala namje da je ovaj slučaj u cijelosti preuzela Federalna uprava policije, čiji su pripadnici, kako je navela, poduzeli niz istražnih radnji. O tome je li dosadašnja istraga dala bilo kakve rezultate, Ćišić nije mogla govoriti.

– Tijelo nije pronađeno i on se i dalje vodi kao nestali – kazala nam je ona.

Zanimljivo, Dujmovića nema u evidenciji nestalih na stranici FUP, a prije više od godinu njegova kćerka Ines Jarak je bila prisiljena angažovati advokata kako bi saznala šta je urađeno u vezi s nestankom njenog oca.

– Vjerujte da ništa novo nema. Nažalost, ništa pametno i, na koncu, ništa se i ne radi. Jednostavno, nikakva nova informacija ne postoji. To je naša država – rekla je Jarak.