Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podgorica

Novo ubistvo potreslo region: Osuđivani ubica likvidiran u Podgorici

ubistvo kalezic

U selu Botun u Zeti je pronađen zapaljen automobil, a policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva

Veselin Kalezić, koji važi za bezbjednosno interesantno lice, ubijen je oko 17:30 sati u podgoričkom naselju Stari aerodrom, u blizini bivšeg stadiona Fudbalskog kluba “Grafičar”.

U selu Botun u Zeti je pronađen zapaljen automobil, a policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva.

“Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva V.K. (47) koje je danas počinjeno u Podgorici. V.K. je lišen života iz vatrenog oružja oko 17,30 časova, u naselju Stari aerodrom, ispred UO „Level“. Policijski službenici su nedugo potom u selu Botun u Zeti pronašli zapaljeno vozilo. Na licu mjesta se vrši uviđaj. Policijsko – tužilačke mjere i radnje na rješavanju ovog krivičnog djela su u toku”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Foto: Vijesti.me

Kalezić je Kalezić je osuđen zbog ubistva Predraga Vuksanovića u centru Podgorice, sredinom devedesetih. Njemu je izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena na kaznu zatvora.

Kalezić je hapšen i novembra 2015. godine zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu ispred kuće u kojoj je stanovala navodno njegova bivša djevojka.

Od siline eksplozije tada su izbijena ulazna vrata u prizemlju kuće i oštećen je hodnik. Kaleziću je napisana krivična prijava za izazivanje opšte opasno­sti i ndo­zvoljeno držanje oružja.

Par mjeseci ranije, pripadnici policije uhapsili su Kalezića zbog napada na službeno lice.

Tada je sa njim bila ista djevojka i kod nje je pronađen pištolj.

Najprije je došlo do tuče više osoba u jednom ugostiteljskom objektu u Hercegovačkoj ulici, nakon čega se Kalezić posvađao sa jednim od policajaca i, navodno, zaprijetio mu ubistvom.