Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mbappe otkrio zbog čega je izabrao PSG

kylian-mbappe

Mladi napadač Kylian Mbappe, koji je u ovom prijelaznom roku iz Monaca prešao u redove Paris Saint-Germaina (PSG), istakao je da je izabrao klub iz Pariza jer će u njemu, kako je rekao, imati veće šanse da igra i napreduje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentativca Francuske su pokušali dovesti i Real Madrid, Manchester City, Barcelona i Arsenal, ali je, na kraju, ipak potpisao za PSG.

“Niko vam neće u ugovoru navesti da vam garantuje mjesto u timu, pa tako ni Real Madrid, a osjetio sam da u PSG-u imam puno veće šanse igrati i napredovati. Također, važno mi je bilo i da ostanem u Francuskoj. Nisam želio biti poput nekog lopova koji je odigrao jednu dobru sezonu i pobjegao. Veliki igrači pobjeđuju gdje god dolaze, a ja još ne osjećam da sam u Francuskoj zaslužio dovoljno poštovanja. Želim se još dokazivati”, rekao je 18-godišnji Mbappe u intervju za francuski “L'Equipe”.

Otkrio je i zašto nije ostao još jednu sezonu u Monacu kako je ranije najavljivao.

“Istina, na kraju prošle sezone rekao sam da ostajem u Monacu. Bio sam spreman ostati, ukoliko Monaco ispuni određene uvjete. Nakon nekog vremena dogodile su se neke stvari zbog kojih sam se ipak predomislio”, kazao je mladi fudbaler.

Mbappe je ovog ljeta stigao u PSG za 180 miliona eura, čime je postao drugi najskuplji fudbaler u historiji fudbala.

U PSG-u se pridružio Brazilcu Neymaru koji je stigao u rekordnom transferu iz Barcelone vrijednom 222 miliona eura.

Iako mu je tek 18 godina, Mbappe je prošle sezone, u kojoj je Monaco osvojio naslov šampiona Francuske, briljirao. Odigrao je 44 zvanične utakmice i postigao 26 golova, od čega 15 u prvenstvu.

U martu ove godine je i debitovao za seniorsku reprezentaciju Francuske za koju je do sada igrao u četiri susreta.