Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropsko prvenstvo

McGregor šokirao Hrvate, Ukrajinci trenutno slave

skoti (1)

Zanimljivo je spomenuti da je do sada za Škotsku pet igrača pogađalo na Evropskim prvenstvima, a njihova prezimena su…

Zanimljivo je spomenuti da je do sada za Škotsku pet igrača pogađalo na Evropskim prvenstvima, a njihova prezimena su…

Italija, Wales, Švicarska, Belgija, Danska, Nizozemska, Austrija, Engleska, Češka, Švedska, Francuska već su u osminifinala Evropskog prvenstva.

Nakon prvih 45 minuta trećeg kola u Grupi D, tamo je trenutno i Ukrajina.

Hrvatska i Škotska u Glazgovu igraju 1:1 nakon prvog poluvremena, što je rezultat koji ne odgovara nijednoj reprezentaciji.

Poveli su Hrvati golom Vlašića u 17. minutu, bili definitvno bolji protivnik na terenu, no samo tri minuta prije kraja poluvremena McGregor je vratio stvari na početak.

Ostaje još 45 minuta da vidimo može li Hrvatska skinuti prokletstvo u utakmicama protiv Škota. Nikada ih do sada nisu dobili. U drugom susretu Engleska vodi protiv Češke 1:0, u duelu dvije ekipe koje su već osigurale prolaz dalje.

Slučejavi “Mc”

Zanimljivo je spomenuti da je do sada za Škotsku pet igrača pogađalo na Evropskim prvenstvima, a njihova prezimena su McClair (EP 1992), McAllister (EP 1992), McStay (EP 1992), McCoist (EP 1996) i sada McGregor.

Inače, ovaj posljednji, Callum McGregor prvi je škotski igrač koji je zabio na EP još od 18. juna 1996. godine, kada je Ally McCoist zabio protiv Švicarske. McGregoru je to prvi gol u dresu Škotske reprezentacije.

Večeras su na terenu još trojica igrača “Mc”, osim McGregora, tu su još i McGinn i Mc Tominay, a od 33. minuta i McKenna, koji ušao u igru umjesto Hanleya. Sujevjerni će reći, Hrvatima je u drugom dijelu najbitnije zaustaviti njih trojicu.