Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meksikanci dan prije puta u Rusiju napravili zabavu sa trideset prostitutki?

portada1117mex.indd

Devet meksičkih nogometnih reprezentativaca, koji će nastupiti na SP-u u Rusiji, uhvaćeno je u oproštajnoj zabavi pred odlazak na najveću nogometnu smotru u društvu tridesetak prostitutki, javlja agencija France Presse pozivajući se na meksičke medije.

Televizijska stanica TVNotas je objavila fotografije dolaska nekih od sudionika zabave koja se odigrala u subotu navečer na jednom privatnom imanju, odmah nakon pobjede Meksika u pripremnoj utakmici protiv Škotske od 1:0.

Uprkos tome igrači koji su sudjelovali na zabavi neće biti kažnjeni jer “nisu propustili ni jedan trening” i sudjelovali su na zabavi “u svoje slobodno vrijeme”, izjavio je novinarima glavni sekretar Meksičkog nogometnog saveza Guillermo Cantu.

“Dan odmora je dan odmora, to je rizik koji dobivate sa slobodom”, kratko je prokomentarisao slučaj Cantu.

Među igračima meksičke reprezentacije koji su sudjelovali na zabavi bili su golman Standarda iz Liègea Guillermo Ochoa i napadač Benfice Raul Jiménez. TVNotas je u svojoj emisiji naveo i imena braće Jonathana i Giovanija dos Santosa, igrača Los Angeles Galaxyja, kao i defanzivca Carlosa Salceda te veznjaka Marca Fabiana, obojice igrača Eintrachta iz Frankfurta.

Meksička reprezentacija je trenutno na pripremama u Kopenhagenu i u subotu prije odlaska u Rusiju igra prijateljsku utakmicu protiv Danske.

Meksiko je u Rusiji u grupi F s Njemačkom, Korejom i Švedskom.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u koji su upleteni meksički reprezentativci.

U septembru 2010. meksički su nogometaši organizovali sličnu zabavu nakon utakmice u Monterreyu, a sudionici su nakon toga kažnjeni novčanom kaznom dok su Efrain Juarez i Carlos Vela suspendovani na šest mjeseci.

U junu 2011. su meksički nogometaši uoči puta na Copa Americu u Argentinu imali zabavu s prostitutkama u Quitu u Ekvadoru, a kažnjeni su također novčano i suspenzijama.