Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memišević: Uz malo sreće možemo pobijediti Belgiju

memisevic-blessure

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Memišević tokom ljeta dovodio se u vezu sa nekoliko drugih klubova, ali je u dogovoru s čelnicima Groningena odlučio ostati u ovom klubu.

– Imao sam nekoliko ponuda, od čega dvije konkretne iz Bundeslige, ali u dogovoru s klubom i menadžerom odlučio sam da ostanem u Groningenu, kako bih pomogao ekipi u borbi za Evropu. Imam važeći ugovor, zadovoljan sam uslovima, dobro sam se adaptirao na život u Holandiji, mlad sam i ne želim žuriti i mijenjati sredinu po svaku cijenu, rekao je za Blic.

Kaže i da je uvijek spreman da se odazove pozivu selektora Mehmeda Baždarevića koji ga ni ovog puta nije uvrstio na spisak reprezentativaca.

– Svaki poziv u reperezentaciju je čast. Naravno, selektor bira u skladu sa potrebama, a moje je da igram što bolje. Što se tiče mene, uvijek ću biti spreman da se odazovem ukoliko budem zdrav, jasan je Memišević.

Vjeruje da bi debi na Grbavici mogao donijeti sreću Zmajevima protiv Belgije.

– Prvi kvalifikacioni nastup na stadionu Grbavica mogao bi biti sretan za reprezentaciju, čime bi se napravio važan korak prema baražu. Sigurno neće biti lako, jer rival ima nevjerovatnu ekipu, ali i mi imamo odlične igrače. Sigurno će biti dobra atmosfera, a uz malo sreće može se doći do tri boda, pošto Belgija nema imperativ, kazao je Memišević.