Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Balottelija ponudio Besiktasu

balotelli_milan-1000×600

Mino Raiola, menadžer italijanskog fudbalera Marija Balottelija (25) izjavio je da je njegova budućnost u Turskoj i da je uvjeren da će ga aktuelni šampion te zemlje Besiktas dovesti iz Liverpoola.

Balotteli je proteklu sezonu proveo na pusudbi u Milanu, gdje nije impresionirao, pa se morao vratiti u Liverpool. No, Raiola, prenose italijanski mediji, tvrdi da će Balotteliju pronaći novi klub.

„Ponudio sam Balottelija Besiktasu i sada čekam odgovor. Međutim, siguran sam da će se transfer realizovati, jer me je predsjednik kluba uvjerio da će učiniti sve što može da ga dovede“, kazao je Raiola.

Balloteli, kojem je 25 godina, svojevremeno je važio za jednog od najvećih talenata evropskog fudbala. Debitovao je za milanski Inter sa svega 17 godina, ali su već u drugoj njegovoj sezoni krenuli brojni problemi sa njegovom disciplinom, pa mu je od tada karijera u silaznoj putanji. Mnogi klubovi, poput Manchester Cityja, Milana i Liverpoola su mislili da mogu obuzdati njegovu neobićnu narav, ali nisu uspjeli. U prošloj sezoni za Milan je upisao 20 nastupa i postigao svega jedan gol. Za reprezentaciu Italije odigrao je 33 utakmica i dao 13 golova.