Urednik na HRT-u smijenjen zbog priloga s astrologinjom

petar vlahov44

Urednik i voditelj Dnevnika 3 na HRT-u Petar Vlahov smijenjen je i dobio je, kako se neslužbeno saznaje, opomenu pred otkaz jer je u sinoćnjem Dnevniku 3 ugostio astrologinju Anđelku Subašić koju je pitao za astrološku prognozu raspleta aktualne političke krize , ali i zatražio njezinu ocjenu odgovornosti i aktivnosti vodećih hrvatskih političara.

‘Obavješćujemo Vas kako je kolega Petar Vlahov temeljem odluke mjerodavnih urednika na Hrvatskoj radioteleviziji smijenjen s mjesta urednika trećega Dnevnika. Daljnje podatke o radnopravnim odnosima, kao i dosad, ne možemo iznositi niti ih komentirati’, stoji u HRT-ovu odgovoru Hini.

U njemu se naglašava da je Hrvatska radiotelevizija javni medijski servis svih građana Hrvatske te da ‘njezino vodstvo poduzima sve kako bi korisnicima bio omogućen najkvalitetniji programski sadržaj koji je u skladu s javnom ulogom i programskom misijom i obvezama HRT-a.

Vlahov je u Dnevniku 3, između ostaloga, u razgovoru s astrologinjom sinoć zatražio njezinu ocjenu hoće li Vlada ‘pasti’ u četvrtak na što je ona odgovorila da se po njezinoj procjeni “to neće dogoditi”.

Pitao ju je i kakvu sudbinu predviđa Tomislavu Karamarku za kojeg je astrologinja rekla da “nije ‘politički mrtav ni u silaznoj putanji’ te da “Bog, odnosno svemir, čuva od onog što nije sada dobro za njega”.

Astrologinja Subašić je za predsjednika Mosta Božu Petrova rekla je da je u ulozi “grupnog psihoterapeuta te da mu nedostaje hrabrosti i jasnoće u izražavanju”, dok je premijer Tihomir Orešković, prema njezinoj ocjeni, “vrlo odgovoran i hrabar, uzima odgovornost na sebe, svjestan da mora ostati čvrst”.

Prema astrologinjinoj ocjeni, izrečenoj u večernjem Dnevniku javne nacionalne televizije, predsjednik SDP-a Zoran Milanović u “defanzivnoj je fazi”, te shodno planetima – “djeluje uplašeno, povučeno i ne zna kakav bi stav zauzeo”.

Smijenjeni urednik HRT-ova Dnevnika Petar Vlahov nije bio dostupan za komentar.