zmaj u zagrebu

Menalo: Ligu nacija vidimo kao neku našu šansu za odlazak na veliko takmičenje

Zagreb: Dinamo golom Luke Menala poveo u utakmici protiv Genka
25.11.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina H, 5. kolo, GNK Dinamo Zagreb - KRC Genk.

Dinamu narednog mjeseca (17. i 24. februar) predstoji i dvomeč 1/16 finala Evropske lige protiv Seville

Zagrebački Dinamo na pauzu u HNL-u otišao je kao prvoplasirani s istim brojem bodova (40) kao Rijeka i Osijek.

Upravo će Rijeka biti protivnik Modrima na startu drugog dijela sezone, koji otvaraju u nedjelju (17.30) na Maksimiru.

Da je pred Modrima težak zadatak u pohodu na odbranu naslova svjestan je i jedan od naša dva reprezentativca iz zagrebačkog tima Luka Menalo (25).

“Bit će teška borba. Rijeka i Osijek imaju isto bodova kao i mi. Odmah prva utakmica s Rijekom. Dva puta ove sezone smo igrali s njima u prvenstvu i nismo ih uspjeli pobijediti. Sigurno da će biti nezgodno. Pobjeda nam može olakšati ulazak u sezonu, ali isto tako u slučaju lošeg rezultata može dosta i otežati. Stoga moramo biti oprezni s te strane”, kazao je Menalo za Dnevni avaz.

Dinamu narednog mjeseca (17. i 24. februar) predstoji i dvomeč 1/16 finala Evropske lige protiv Seville.

“Veliki izazov. Radi se o sjajnoj ekipi. Ide im odlično ove sezone u prvenstvu. Sigurno da neće biti nimalo lako“, smatra Menalo.

Menalo je s Dinamom prošao odlične pripreme, na kojima je zabio i dva gola.

“Igramo sad sa pet igrača u zadnjoj liniji i s dva špica. U toj formaciji nekako najviše patimo mi krilni igrači. Ja sam na pripremama igrao ving beka i odradio sam odlične pripreme, te se nadam dobroj minutaži u drugom dijelu sezone“, istakao je Menalo.

Od Menala se očekuje da u budućnosti bude jedan od ključnih igrača reprezentacije BiH, kojoj u junu slijedi nastup u Ligi nacija.

“Mi mladi trebamo da preuzmemo malo više odgovornosti. Imamo u martu te prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga. Mislim da to može biti neka dobra priprema za tu Ligu nacija s obzirom da nas čekaju četiri utakmice u tom najgorem terminu u junu, kada se završavaju svima prvenstva. Ali moramo se privići na to, jer Ligu nacija vidimo kao neku našu šansu za odlazak na veliko takmičenje”, dodao je Menalo.