Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pdp

Borenović: Samo direktan izbor člana Predsjedništva BiH iz RS

sarovic-borenovic-nesic

Podržavamo unapređenje rada biračkih odbora, skeniranje glasačkih listića, regulisanje instituta vanrednih izbora i bolju registraciju političkih subjekata, redefinisanje glasanja putem pošte…

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović poručio je danas da svi koji su protiv predloženih tehničkih, a za nas suštinskih izmjena Izbornog zakona, protiv su poštenih i zakonitih izbora, što govori o karakteru njihovih politika.

– Neki te izmjene nazivaju tehničke, ali za nas su suštinske. Podržavamo unapređenje rada biračkih odbora, skeniranje glasačkih listića, regulisanje instituta vanrednih izbora i bolju registraciju političkih subjekata, redefinisanje glasanja putem pošte… Na taj način je moguće obezbijediti poštenije izbore, rekao je Borenović.

Borenović je rekao da PDP nema dileme oko izbora člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska.

– Samo direktan izbor jednog člana Predsjedništva BiH sa teritorije RS dolazi u obzir. Kako će se stranke u FBiH dogovoriti oko izbora druga dva člana kod sebe, ostavićemo njima, ali što se tiče Republike Srpske pristajemo samo na direktan izbor, poručio je Borenović.