Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menalo za Fokus.ba: Pristup s utakmice protiv Portugala recept za naredni meč

nk-siroki-brijeg-fk-borac-02-810×540

Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u petak čeka teška kvalifikaciona utakmica protiv Walesa. Izabranici Vinka Marinovića u prošlom su kolu porazili Portugal, pa je optimizam danas veći, posebno uzimajući u obzir i činjenicu da smo se bodovno vratili u život, pa i dalje imamo izglede da se plasiramo na smotru najboljih. U našem timu nekoliko je igrača koji su u posljednje vrijeme i dobroj formi, a posebno se uz Amera Gojaka ističe Luka Menalo koji je u prošlom kolu u dresu Širokog Brijega postigao hat-trick.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica, neugodan protivnik, ali idemo igrati. Moramo biti hrabri i odlučni jer samo na taj način možemo do cilja, rekao je Menalo u izjavi za Fokus.ba.

Napadač Zmajića prethodnu utakmicu navodi kao recept i za Wales.

– Portugal je pokazao da vrijedimo i da možemo. Oni su bili favoriti, a mi smo ih pobijedili. Moramo ponoviti pristup s te utakmice, a u tom slučaju možemo pobijediti i Wales, dodaje Menalo.

Njegova forma je u usponu i trenutno je najvrijedniji eksponat Premijer lige.

– Ide dobro, hvala Bogu i zdrav sam, tako da mogu samo poželjeti da u ovom ritmu nastavi i moj klub i ja. Široki Brijeg je lider, igramo u dobroj formi, a moja efikasnost i igre plod su kvalitetnog rada i pristupa, te povjerenja koje sam dosad imao od strane stručnog štaba i saigrača, kazao je Menalo.