Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meša neće u Alžir, kriv je Vaha

suman bazdarevic

Mehmed Baždarević je trebao postati trener alžirskog tima USMA, ali od toga neće biti ništa.

Kao glavni razlog zašto je Baždarević odustao od posla bivši selektor reprezentacije BiH je kazao kako su u pitanju stvari lične prirode.

“Nažalost neću moći preuzeti USM zbog porodičnih razloga. Trebam ostati uz svoje roditelje koji su veoma bolesni. Razočaran sam što neću moći raditi u Alžiru. Tražim da mi oproste što nisam održao riječ. Kao što znate u životu se dešavaju nepredvidive stvari koje ne možete planirati”, rekao je Meša.

Baždarević je otkrio da je primio tri ponude iz francuske Ligue 1.

“Zaista sam primio tri ponude od francuskih klbuova. Nastavit ću trenirati u Francuskoj da mogu biti bliže porodici. Konačnu odluku o budućoj destinaciji ću donijeti u narednim danima”, dodao je naš stručnjak.

Prema informacijama pojedinih medija Baždarević će preuzeti Nantes nakon što francuski klub nije uspio pronaći dogovor s Vahidom Halilhodžićem.

Generalni menadžer USMA-e, Abdelhakim Serrar je okrivio Halilhodžića zašto je Baždarević promijenio mišljenje.

“Halilhodžić je taj koji je okrenuo Baždarevića od USMA-e, Vahid je bio blizu da preuzme Nantes, a onda je zatražio od svog sunarodnjaka da preuzme francuski tim. Mislim da je Vaha počeo ponovo pregovarati sa Fudbalskim savezom Alžira i da je spreman da se vrati”, rekao je Serrar.

Prethodnih dana Halilhodžić je pregovarao sa Nantesom, međutim izvjesno je da iskusni stručnjak neće pruzeti popularne Kanarince.

Halilhodžić je na klupi Alžira sjedio od 2011. do 2014. godine. S Pustinjskim lisiciama je na SP u Brazilu igrao osminu finala.

Čelični Vaha: Detalji koji su potvrda da se s njim nije šaliti