Mogu li ih razbiti?

Messi i Barcelona večeras igraju protiv tri “prokletstva”

messi_old_trafford

Večerašnji dvoboj na Old Traffordu obilježen je Messijevim i Barcinim “traumama”, mogu li ih konačno prevazići?

Lionel Messi obožava zabijati golove engleskim ekipama. U 30 utakmica protiv Engleza zabio je nevjerovatna 22 pogotka, više nego bilo koji igrač u historiji Lige prvaka.

Redom je “častio” Arsenal sa devet komada, Manchester City sa šest, Chelsea sa tri, večerašnjeg protivnika United sa dva, te Tottenham sa dva.

Mora se priznati, sjajna vijest za navijače Barcelone, ali postoji jedan detalj koji ih isto toliko i zabrinjava.

Messi u četvrtfinalu Lige prvaka nije postigao gol još od sezone 2012./2013.! Igrao je u devet četvrtfinalnih mečeva, uključujući zadnjih šest kad je Barcelona ispala.

Večeras će imati priliku osamostaliti se na čelu liste strijelaca najprestižnijeg klupskog takmičenja, na kojoj dijeli prvo mjesto sa “izbačenim” Lewandowskim.

Jednako je zabrinjavajuća i činjenica da su u posljednjih šest gostujućih mečeva u nokaut fazi primili čak 13 golova, a zabili jedan jedini…

U posljednje tri sezone eliminisani su u četvrtfinalnom dijelu takmičenja, od Atletico Madrida 2016., Juventusa 2017. i Rome 2018. godine.

Katalonski klub prati i “prokletstvo” Old Trafforda. Tamo nikada nisu pobijedili, a posljednji put su igrali u sezoni 2007./2008. u polufinalu Lige prvaka kad je domaćin slavio 1:0.

Neslavna statistika Barce na Teatru snova glasi ovako: četiri utakmice, dva poraza, dva neriješena uz pet postignutih i devet primljenih golova.

U večerašnjem pohodu priključit će im se, prema pisanju španskih medija, i Ousmane Dembele koji je dobio zeleno svjetlo doktorskog tima.


Ako mislite da je konačno došlo vrijeme da Barca razbije maler, onda je MOZZARTOVA KVOTA 2.00 na pobjedu gosta sjajan izbor!

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!