katar 2022

Messi i Fernandez spasili Argentinu

ezgif-3-b14f39f78f

Gauchosi su većinu vremena imali vrlo jalovu inicijativu i pasivni posjed, a obje ekipe su se isticale vrlo grubim startovima

U drugom kolu grupeG Svjetskog prvenstva Argentina je golovima Lea Messija i Enza Fernandeza s 2:0 slavila.

Argentina se tako spasila, jer im je nakon debakla protiv Saudijaca u prvom kolu prijetilo ispadanje s turnira.

Ekipa Lionela Scalonija je sada skočila na drugo mjesto skupine i u srijedu će protiv Poljske imati priliku izbiti na čelo.

Skupina C će se u nokaut-fazi križati sa skupinom D, na čijem je čelu Francuska. Današnji okršaj Argentine i Meksika sve do Messijevog pogotka u 64. spadao je među najmanje atraktivne utakmice na Svjetskom prvenstvu, ali argentinski kapetan je svojom majstorijom otvorio utakmicu.

Gauchosi su većinu vremena imali vrlo jalovu inicijativu i pasivni posjed, a obje ekipe su se isticale vrlo grubim startovima.

Meksiko je ovim porazom pao na dno skupine, budući da su u prvom kolu remizirali s Poljacima. Ipak, postoji još nade za ekipu izbornika Gerarda Martina.

Oni u posljednjem kolu igraju protiv Saudijaca u utakmici u kojoj će imati imperativ pobjede, a uz to će se morati nadati i za sebe povoljnom ishodu između Argentine i Poljske. Obje utakmice na rasporedu su u srijedu u 20 sati.