Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Messi je genije, ali ovo ni napadači – amateri ne bi “uspjeli” VIDEO

messi_kraj

Argentina je već nakon osmine finala nokautirana sa Mundijala u Rusiji. Lionel Messi i društvo su protiv Francuza odigrali svoju najbolju utakmicu na ovom SP, ali ni tri gola im nisu bila dovoljna za prolaz. Francuska je zabila četiri.

Messi, treba li to reći, nije zabio. Nije nikada prije u ovoj fazi Mundijala, a igrao ih je već četiri. Da, dobro ste pročitali, genije, čarobnjak s loptom nikada nije uspio zabiti gol u nokaut fazi na SP-u. Ni, 2006, ni 2010, ni 2014, pa ni 2018. Ukupno je igrao takvih osam utakmica, u Brazilu 2014 čak četiri.

Messi je danas protiv Francuske uspio asistirati, za drugi gol Mercadu, te treći Agueru. Tu je njegova statistika potpuno drugačija. Postao je danas jedini igrač koji uspio barem jednom asistirati na sva četiri posljednja Mundijala.

Po svemu sudeći, ovo je Messiju bio posljednji Mundijal u karijeri kao igraču, no nema još zvanične potvrde. Podsjetimo, Messi se već jednom nakon neuspjeha oprostio od reprezentacije. Bilo je to 2016. godine kada je Argentina od Čilea izgubila finale Copa Americe, a Messi promašio jedanaesterac.

Dvije godine kasnije je i dalje bez trofeja, a san o naslovu svjetskog prvaka vjerovatno će mu ostati neostvaren. Za četiri godine u Kataru imat će 35 godina i pitanje je u kakvom će stanju dočekati sljedeće Svjetsko prvenstvo.

Za Argentinu je debitovao još 2005. godine, odigrao je 128 utakmica i postigao 65 pogodaka.

Javier Mascherano nije čekao dugo, odmah nakon što je završena utakmica protiv Francuske oprostio se od dresa Gaučosa. Nakon 147 odigranih utakmica.

Mbappe uz Pelea

Kylian Mbappe danas je uništio Argentinu, iako je još uvijek tinejdžer. Nakon što je izborio penal za prvi gol, pri rezultatu 2:2 zabio je dva puta i odveo Francusku u četvrtfinale. Osim njega, u nokaut fazi Mundijala zabijala su samo još tri tinejdžera. Veliki Pele, Michael Owen i Julian Green.

https://www.dailymotion.com/video/x6n8sgz